Jordanalyser

Med hjälp av professionellt utförda jordanalyser är du väl förberedd inför säsongen och kan optimera dina odlingsförutsättningar med rätt insats, på rätt plats, i rätt tid. På så sätt sparar du både tid och pengar. 

Din jord är unik och har förutsättningar som skiljer sig från andra jordar. Någon behöver kalka mycket, andra lite. På vissa delar av fältet växer det sämre än andra, på andra delar bättre. Du behöver troligtvis prioritera din stallgödsel annorlunda än dina kollegor i branschen, liksom jordens tungmetaller kan skilja sig åt inom samma fält. Med kunskap om dina förutsättningar förbättrar du dina möjligheter till lönsam odling. 

Många vill veta hur gödselbehov ser ut och behöver analyser av lättillgängligt kalium, fosfor och magnesium. Efterfrågat är ofta analyser av pH, mullhalt och lerhalt (alternativt förrådskalium istället för lerhalt) för att få reda på korrekt kalkningsbehov. Att genomföra en analys av tungmetaller är alltid bra för att vara på den säkra sidan. För att få svart på vitt vilka eventuella brister som finns i din jord är en analys av mikronäring ett bra val, liksom hur behovet av förrådsgödsling av t.ex. koppar ser ut. 

Oavsett vad dina behov är hjälper vi dig lära känna din jord på djupet. Vet du inte riktigt vad du behöver? Hör av dig till oss på 010-28 80 140 eller laboratorium@hushallningssallskapet.se så hjälper vi dig göra rätt val.  

Du beställer dina jordprover prover smidigt och enkelt här nedan.

Här hittar du enkla steg för steg-instruktioner för dig som ska ta och skicka in dina jordprover.
Så här gör dul

Välj analyser

*Ackrediterad analys, Läs mer
Kontakta oss för offert om du har ett större antal prover som du vill få analyserade, alternativt efterfrågar analyser som vi ej har listade här.
Avgift
Kostnad
Vad som ingår
Grundavgift
200kr
Priser exkl moms.
Märkningar av prover sker steget efter varukorgen.