Grovfoderanalys -

Hushållningssällskapet har lång expertis av att grovfoderanalys inom de svenska jordbruket. Med ett modernt utrustat laboratorium hjälper vi dig till ännu bättre resultat med vetenskapligt säkrade analyser, så att du kan fokusera på de du är bäst på. För oss är det viktigt att dina djur får rätt näringsinnehåll och mår bra. Genom att genomföra en grovfoderanalys kan du känna dig trygg med att dina djur får i sig det som dem behöver. .

Grovfoder är en viktig komponent i djurfodret för många djurslag såsom häst, får och nötkreatur. Dessa djur kräver stora mängder grovfoder för att uppfylla deras näringsbehov. Genom att genomföra en foderanalys, kan du säkerställa att dina djurs näringsbehov är täckt. Under vissa perioder har djuren ett extra stort näringsbehov och då krävs kraftfoder för att komplettera upp det. För att optimera vilket kraftfoder som matchar ditt grovfoder, behöver du veta vad ditt grovfoder innehåller. Därmed kan du även minska onödiga kostnader och överutfodring.

Din jord och dess geografiska läge kan även ha en betydande inverkan på fodrets näringsinnehåll och därmed på dina djurs hälsa och prestation. Med kunskap om dina förutsättningar och fodrets mineralinnehåll förbättrar du dina möjligheter till friskare djur som presterar bättre. Hushållningssällskapet är din partner för att säkerställa dina djurs hälsa. Nedan kan du klicka dig vidare för att läsa mer om de analysprover som vi erbjuder för respektive djur. Vi har lösningar för häst, nötkreatur och får.

Utöver grovfoderanalys, erbjuder Hushållningssällskapet även expertis inom mark, djurhälsa och andra områden inom lantbruket. Vi strävar efter att skapa hållbara lösningar för lantbrukare och att bidra till en hållbar framtid för jordbruket. Vi värnar om det svenska lantbruket och djurens välmående.

Vet du inte riktigt vad du behöver eller vill du ha hjälp med din beställning?
Hör av dig på på laboratorium@hushallningssallskapet.se eller kontakta oss.

Nollställ

Välj analyser

Kontakta oss för offert om du har ett större antal prover som du vill få analyserade, alternativt efterfrågar analyser som vi ej har listade här.
Avgift
Kostnad
Vad som ingår
Grundavgift
100kr
Priser exkl moms.
Märkningar av prover sker steget efter varukorgen.